Bygning 342: Kantine og fredagsbar

Kantinen i bygning 342 blev i løbet af 2010-2011 forvandlet fra et mørkt lokale til et lyst og attraktivt rum.

Den ombyggede kantine kombinerer åbenhed, hjemlighed og højteknologi i samme rum. Lys er et af de greb, der har skabt forandringen.  Den eksisterende tagkonstruktion blev udnyttet til at etablere ovenlys i midten af kantinen over serveringsområdet. Store vinduer på alle sider åbner mod omgivelserne med den lille grønne lund på den vestlige side af bygningen. Bænken af bambus, der løber indendørs langs vinduerne, er også at finde udendørs langs vinduerne. Bambus bliver også brugt som materiale i de små terrasser, der er etableret udendørs i bl.a. lunden, så man i sommerhalvåret kan nyde sine pauser under trækronerne. Kantinen bliver i dag brugt ikke kun til at spise frokost i. Længe før køkkenet åbner for serveringen, sætter studerende sig ind i bygning 342 for at studere.

Lysvæg til Danmarks fedeste studiebar

Bygning 342 er placeret på Elektrovej, og det er derfor oplagt, at det teknologiske niveau er opsigtsvækkende højt. Centralt i kantinen ligger køkkenet, omkranset af LED-lysvæggen, der kan indstilles til hverdag og til fest. I dagtimerne er lyset typisk en rolig dueblå tone. Men om fredagen, når fredagsbaren Hegnet rykker ind, så forvandles lysvæggen til et lysshow med alle regnbuens farver. Hegnet blev i 2011 – kort efter ombygningen af 342 – kåret som Danmarks fedeste studiebar. Studerende, som er glade for Hegnet, fremhæver, at der er masser af plads – hvad enten man vil danse eller bare hænge ud med sine venner. Og lysvæggen – den gør baren til noget helt særligt.

 

 

Fakta

Byggeperiode: 2010-2011

Kontakt

Michael Cole
Projektleder
CAS
45 25 13 37