Bygning 324: Forskning og undervisning

Ved Matematiktorvet på DTU Lyngby Campus er bygning 324 opført. De omkring 4.600 kvadratmeter huser DTU Compute på første og anden sal, mens stueetagen indeholder moderne undervisningsfaciliteter og loungeområder.

Både facaden og væggene inde i bygningen er af glas, der sammen med bygningens ovenlysvinduer sikrer, at dagslyset får adgang til den inderste del af bygningen. Bygningen integrerer intensive forskningsaktiviteter med intensive undervisningsaktiviteter: DTU Compute – Institut for Matematik og Computer Science benytter bygningens første og anden sal, mens stueetagen er indrettet til fælles undervisningsfaciliteter med seks undervisningslokaler.

Loungeområder under trækroner

Mellem stueetagens seks undervisningslokaler gror 24 black olive-træer. Under trækronerne ligger møblerede loungeområder, hvor studerende og medarbejdere kan sætte sig for at tale, studere – eller måske bare holde en pause. Undervisningslokalerne er i forskellige størrelser og kan rumme mellem 20 og 60 studerende. Til hvert undervisningslokale er der møblerede ’break-out’-zoner, hvor de studerende kan sætte sig ud og arbejde videre gruppevis, som en del af undervisningen.

Undervisning med avanceret av-udstyr

Undervisningslokalerne i bygning 324 er udstyret med avanceret av-udstyr, der skal understøtte elæring på universitet. To projektorer i hvert lokale giver masser af digital tavleplads. Alle lokaler er udstyret med kameraer, så undervisningen kan live-streames til internettet. Eller den kan transmitteres til andre lokaler i bygningen, så den samme undervisning kan foregå i flere rum på samme tid. De studerende, der ikke sidder i lokalerne, har mulighed for at række fingeren op ’digitalt’ ved at sms’e spørgsmål ind til underviseren, hvor spørgsmålene kan blive fremvist på en storskærm.

Se rektor Anders Bjarklev fortælle om bygning 324:

 

Fakta

  • Byggeperiode: 2011-2013
  • Areal: 4.600 m2
  • Budget: 99,5 mio. kr.

Få mere info

Læs artiklen "Et nyt institut i en ny bygning" fra DTU Avisen, marts 2013. (pdf)

Læs nyheden "Nye faciliteter imødekommer fremtidens undervisning" fra februar 2013.

Læs artiklen "Fremtiden er transparent" fra DTU Avisen, november 2011, side 16-17.

Læs interview med Michael Reibel Boesen i Transforming DTU avisen