STAMERS KONTOR

Bygning 212

Ny særlig bygning til avanceret NMR forskning

Bygning 212 er en ny bygning til DTU Kemi på blot 250 m2. Bygningen huser fire NMR-spektrometre og består af et rum til spektrometrene med tilhørende teknik- og operatørrum.

Bygning 212 er opført som en betonbygning, dels for at modvirke rystelser, dels for lettere at kunne styre indeklimaet, som er væsentligt for bygningens brug og funktion som eksperimentel bygning. Der er taget højde for flow og logistik i forhold til placering af bygningen, så den opleves som en del af et samlet institut, og så den daglige drift er optimal. Desuden skal der være nem adgang til forsyningsbygningen 209, da NMR-spektometrene jævnligt skal fyldes med flydende nitrogen, samt fra Kemitorvet, hvorfra den flydende helium vil blive leveret. Bygningen ligger mellem bygning 207, 208 og 209.

NMR-spektroskopi

NMR-spektroskopi er en af de mest informationsrige og en meget central analytisk teknik indenfor blandt andet strukturbestemmelse af biologiske og organiske molekyler. NMR-spektroskopi som analysemetode tilbyder en bred vifte af anvendelser indenfor blandt andet kemi og biologi, og er der­for blevet valgt til at være en strategisk satsning på DTU.  VillumFonden står bag bevillingen af midler til det nye NMR-udstyr, hvilket muliggør, at universitetet kan bringe NMR forskningen på DTU helt i front. 

Fakta

Areal: ca. 250 m2
Budget: 10 mio. kr.
Bygherre: DTU
Arkitekt: Rørbæk & Møller Arkitekter
Ingeniør: Lyngkilde Rådgivende Ingeniører
Totalentreprenør: CC Brun
Byggeperiode: 2015-2016.