Bygning 129

Med bygning 129 har DTU Byg fået nye laboratoriefaciliter til instituttets geologiske og geotekniske forskning.


Bygningens primære funktion er laboratoriefaciliteter med tilhørende supportfunktioner og arbejdspladser til sektionens laboranter. Laboratorierne er en række forskellige analyse- og kemilaboratorier med diverse supportfaciliteter som klimarum, mikroskoprum, lager mm.

Udover at indeholde laboratorier rummer bygningen en åben og indbydende gangforbindelse mellem bygningerne B118 og B119, som med tilknyttede sociale funktioner skal fordre det uformelle møde mellem forskere, studerende og gæster i huset. I bygningens fællesarealer har arkitekterne primært brugt farver og strukturer i materialerne, som skal give associationer til geologi, jord og brudflader.

De nye faciliteter (bygning 128 og 129) giver DTU Byg mulighed for at opgradere instituttets forskningsområder inden for arktisk teknologi og geologi og geoteknik og understøtter ambitionen om at skabe plads til vækst i forsknings- og undervisningsaktiviteterne på DTU Byg. De to bygningerne bindes rumligt sammen med instituttets øvrige studie- og forskningsfaciliteter og bidrager derved til synergi og flow mellem forskningsområder, mellem mennesker og mellem møder på tværs.


Fakta

  • Areal: bygning 129 ca. 750 m2
  • Budget: 62 mio. kr. (budget for B128 og B129)
  • Totalrådgiver: Christensen & Co Arkitekter A/S med CUBIC GROUP og Wessberg-Norconsult Rådgivende Ingeniører og 1:1 Landskab som underrådgivere.
  • Hovedentreprenør:N.H.Hansen & Søn A/S
  • Byggeperiode: April 2017 - juni 2018

Kontakt

Karin Schou
Sektionsleder
CAS
23 81 13 50