Bygning 128

Med bygning 128 har DTU Byg fået en specialiseret laboratoriebygning til forskning inden for arktisk teknologi

Bygningens primære funktion er laboratoriefaciliteter for instituttets arktiske forskning med tilhørende supportfunktioner og arbejdspladser til sektionens laboranter.

Laboratorierne består af en række forskellige analyse- og kemilaboratorier med tilhørende supportfaciliteter som fryse- og kølerum, opvask, prøvemodtagelse, lager mm. I valg af farver og strukturer i materialer har arkitekterne lagt vægt på at skabe en stemning, der associeres med arktisk forhold, sne og is. Når man træder ind i bygningens centrale fællesområde møder man en ”is-boks” i klart og matteret glas, der lyser med kølige hvide, blålige og grønlige farver, som visuelt skal signalere bygningens forskningsområder og sende tankerne mod nord.

De nye faciliteter (bygning 128 og 129) giver DTU Byg mulighed for at opgradere instituttets forskningsområder inden for arktisk teknologi og geologi og geoteknik og understøtter ambitionen om at skabe plads til vækst i forsknings- og undervisningsaktiviteterne på DTU Byg. De to bygningerne bindes rumligt sammen med instituttets øvrige studie- og forskningsfaciliteter og bidrager derved til synergi og flow mellem forskningsområder, mellem mennesker og mellem møder på tværs.

Facaden på bygning 128 beklædes med perforerede stålplader, som også bliver facadebeklædning på den kommende bygning 130, der  rumme et nyt beton- og materialelaboratorium. På sigt bliver bygningen forbindelsesled mellem B118 og det nye beton og materialelaboratorium, der bygges inden for det kommende år.

 


Fakta

  • Areal: bygning 128 ca. 1.150 m2
  • Budget: 62 mio. kr. (budget for B128 og B129)
  • Totalrådgiver: Christensen & Co Arkitekter A/S med CUBIC GROUP og Wessberg-Norconsult Rådgivende Ingeniører og 1:1 Landskab som underrådgivere.
  • Hovedentreprenør:N.H.Hansen & Søn A/S
  • Byggeperiode: April 2017 - juni 2018

Kontakt

Karin Schou
Sektionsleder / DGNB-Konsulent Bygninger
CAS
23 81 13 50