Pop-up miljøer, der skaber liv mellem bygningerne

Pop-up miljøer på Lyngby Campus


For at skabe mere liv mellem bygningerne på Lyngby Campus og for at aktivere pladser og torve, etablerede DTU i 2016 en række pop-up miljøer af forskellige karakter. En hængekøjeskov i en lille lund, en "madpakkehave" på et af de store torve og en række specialbyggede siddemøbler ved de store auditoriebygninger. Sammen med de fire street food boder, er de midlertidige miljøer med til at en ide om, hvordan vi kan udvikle rammerne for et attraktivt campusmiljøet. 

Det seneste pop-up miljø blev etableret i foråret 2019 og er en "humlehave" på Produktionstorvet. 

 

DTU's tidligere dekan, Martin Vigild har formuleret det således "En levende og vibrerende campus afspejler DTU’s kerneværdier og styrker de sociale bånd mellem de studerende. Hvis de studerende mistrives eller har et dårligt forhold til deres medstuderende eller undervisere, så lærer de ingenting. Et godt studiemiljø er også et konkurrenceparameter i forhold til at rekruttere mange og gode studerende.

Som bidrag til videreudvikling af udemiljøerne på DTU har Schulze & Grassow evalueret tre udvalgte pop-up miljøer. Læs evalueringsrapporten af pop-up miljøerne.

Street Food

Som en del af pop-up miljøerne tilbyder DTU Street Food på DTU Lyngby Campus.

Der er etableret fire street food pladser på campus, hvor studerende og ansatte uformelt kan mødes, når sulten melder sig. Hver kvadrant på Lyngby Campus har en street food bod, hvor du kan vælge mellem indisk, koreansk, mad fra det japanske gadekøkken og fra de tyrkiske himmelstrøg. En gang om året skifter de fire street food trucks plads, og løbende kommer nye til. Find staderne her.

Tidligere blev Matematiktorvet udelukkende anvendt til at komme fra A til B. I 2016 testede DTU Campus Service Bygherre at anvende torvet som en madpakkehave. De otte højbede er bygget af fødevaregodkendte plastbeholdere og udviklet af by-bonden fra Nørrebro, arkitekt Mads Boserup Lauritsen.

”Humlehaven” er det seneste pop-up miljø, som blev etableret i juni 2019. "Out of Office Architecture" står bag haven som består højbede, der danner et hyggeligt rum mellem platantræerne samt store bede med humle. Her er de ved at plante de sidste af de 22 forskellige planter. Næste sommer vil humlen for alvor vokse sig stor.