Udvidelse af DTU Skylab - Bygning 374

Med de udvidede rammer får DTU flere kvadratmeter til at understøtte bl.a. projektmodning og udnyttelse af vækstdrivende teknologier, og styrker derved sin position som internationalt førende hub for teknologibaseret studenterinnovation og entreprenørskab.

Med udvidelsen på ca. 2.800 m² får DTU Skylab mange flere kvadratmeter at boltre sig på. Projektet er muliggjort gennem en generøs donation på 80 mio. kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond og er ydermere støttet af DTU med 19 mio. kroner. Bygning skal komplementere og spille sammen med den nuværende Skylab-bygning både visuelt og funktionelt og opføres i sammenhæng med den nuværende bygning 373A.

Multifunktionel organisme
Når bygningen er færdig vil den, sammen med de nuværende faciliteter og et nyt Food Lab, opleves som en stor multifunktionel organisme med rumligheder, der kan tilpasses nye aktiviteter og funktioner. Hovedelementerne består af et developer floor til projektmodning og prototyper med tilhørende laboratorier, 3D print lab og værksteder. En arena, der bliver en hybrid mellem auditorium og event-område, og forskellige typer af kontor- og arbejdsområder, mødesteder og café. Tilsammen vil de omkring 5.000 kvadratmeter skabe endnu flere muligheder for teknologibaseret innovation.

Komposition af stablede bokse
Den nye bygning opføres som en arkitektonisk komposition af stablede bokse, der sammen med den eksisterende bygning danner en naturlig helhed for ét samlet Skylab på DTU Lyngby Campus. 


Fakta

Bygherre: DTU
Areal: ca. 3.000 m2
Budget: 99 mio. kr.
Byggeperiode: Maj 2019- juni 2020
Totalrådgiver: Rørbæk & Møller Arkitekter, EKJ Rådgivende Ingeniører
Landskab: BOGL APS
Bygherrerådgivere: Rambøll Danmark, mtre aps, LMH International
Inventarrådgivning: mtre aps, Urgent.Agency A/S
Hovedentreprenør: NH Hansen & Søn A/S
Bygherreleverancer: Betonelementer: Betonelement
Forberedende arbejder: SCHELLER, HOUGAARD & PETERSEN A/S


Den nye bygning begynder at tage form

Kontakt

Nina Tolstrup
Projektleder
CAS
51 15 74 01

Kontakt

Elsebeth Hauerslev Kjærgaard
Projektleder
CAS
29 23 87 35